Easy Invoice uitgebreid met koppeling Isah

Koppeling Easy Invoice (Easy Systems) met Isah ERP

In mijn optiek moeten gegevens die bij een bedrijf geregistreerd staan, zo optimaal (of waar mogelijk) hergebruikt worden. Binnen de (maak)industrie wordt veel gebruik gemaakt van Isah als ERP-applicatie.

Hergebruik van inkoopgegevens

Een voorbeeld van het hergebruik van gegevens heeft betrekking op het inkoopproces. Binnen het factuurverwerkingsproces worden veel facturen verwerkt die betrekking hebben op een inkooporder. Of dit nu inkopen zijn op voorraad of op productieorder, beide type facturen hebben baat bij het gebruik van de informatie uit het ERP systeem zoals Isah.

Automatisch matchen met Easy Invoice

Voor het factuurverwerkingspakket Easy Invoice, van Easy Systems, moesten alle inkoopfacturen geboekt en en matched worden met bestaande inkooporders en ontvangsten die in Isah geregistreerd staan. De, door EKC-ICT gebouwde koppeling (interface), haalt de inkooporders en -ontvangsten op vanuit Isah waarna de Easy Invoice daarmee kan matchen.

Bij een positieve match worden de facturen, door gebruik te maken van een 3-way-match, direct aangeboden voor verwerking. Bij het matchen van facturen wordt tevens rekening gehouden met inkooporders en ontvangsten en de bijbehorende aantallen, prijzen, eenheden, etc. Deze worden gebruikt om de geboekte inkoopfacturen zoveel mogelijk automatisch te matchen binnen Easy Invoice. Alle facturen die niet matchen en facturen zonder ordernummer worden bij de verantwoordelijke persoon in circulatie gebracht voor controle en/of autorisatie.

Interface

De interface kan worden gekoppeld aan verschillende versies van Isah en gaat mee in de updates die door Isah worden uitgevoerd. Indien er maatwerk binnen Isah bestaat is dit geen belemmering voor de gebouwde koppeling, hiermee is in de generieke opzet van de koppeling rekening gehouden.  Het beheer en support wordt door EKC-ICT uitgevoerd. Hetzelfde geldt voor maatwerk of uitbreidingen op de functionaliteiten. Inmiddels maken er 80+ klanten van Easy gebruik van deze op maat gemaakte koppeling (interface) tussen Isah en Easy Invoice.