Interface tussen Merkato en Isah

Merkato koppeling met Isah bij Meilink

In samenwerking met Isah business software en Merkato (Quootz) heb ik een interface gerealiseerd bij Meilink in Borculo.

Meilink ontwerpt en vervaardigt industriële verpakkingen, verpakt industriële (kapitaal)goederen en verzorgt het transport daarvan.

Merkato als orderconfigurator

Meilink heeft verschillende artikelen die voor de klant configureerbaar zijn. In eerste instantie werd voor de configuratie gebruik gemaakt van de PCF (Product Configurator) van Isah. Om diverse redenen hebben zij ervoor gekozen om gebruik te maken van de applicatie Merkato. Merkato is een software suite voor product- en salesconfiguratie waarmee snel offertes en andere product gerelateerde documenten gegeneerd kan worden. De Merkato software doet in de basis 3 dingen: Configureren, calculeren en documenteren. Dit wordt ook wel CPQ (Configure, Price, Quote) genoemd:

  • Configureren: het configureren van de behoeften van de klant, hierbij geeft het systeem direct aan wat de mogelijkheden zijn.
  • Calculeren: het volledig automatisch calculeren van de technische en financiële gevolgen van de mogelijkheden.
  • Documenteren: het opstellen van de vervolgdocumenten zoals offertes, verkooporders en productie-informatie.

Opdracht vanuit Isah

Om efficiënt te kunnen werken was het noodzakelijk om te beschikken over dezelfde data tussen en in Isah en Merkato. Door mijn kennis en ervaring met beide softwareapplicaties ben ik door Isah gevraagd om deze interface te realiseren. Het functioneel ontwerp heeft Isah op zich genomen waarna ik kon starten met het bouwen van deze specifieke koppeling.

Vanuit Isah wordt een project met de gegevens van een verkooporder aangemaakt, waarna de complete configuratie in Merkato uitgevoerd kan worden. Zodra de orderconfiguratie compleet is, dan wordt deze overgezet naar Isah. De benodigde verkoopregels met onderliggende productiestructuur incl. bewerkingen wordt dan aangemaakt in Isah. De interface wordt door middel van een XML berichten vanuit Merkato aan Isah business software aangeboden.

De interface is na een aantal optimalisatieslagen opgeleverd aan Meilink. Zij kunnen de interface nu inzetten voor het configureren en het calculeren van de verschillende orders. De productie aansturing wordt na de configuratie verder afgehandeld door Isah business software.