Koppeling PLM software ARAS en aansturing productie in Isah

Koppeling Aras (PLM) met Isah Business ERP

Bij een tweetal internationale klanten in de omgeving van Almelo heb ik een koppeling tussen de PLM software ARAS en het ERP pakket Isah ontwikkeld.

Product lifecycle in ARAS

Het vastleggen van de complete ‘product lifecycle’ van de eigen gefabriceerde producten gebeurd in ARAS. De artikelstambestanden, documentatie, productie, revisie- en kwaliteitsbewaking worden in deze PLM software vastgelegd. Ook het projectmanagement van deze Make to Order (MTO) en Engineer to Order (ETO) fabricage worden in ARAS vastgelegd.

Productieaansturing vanuit Isah

De productie wordt vanuit Isah aangestuurd door middel van een ‘push’ vanuit ARAS. De interface maakt connectie met meerdere databases van de verschillende productielocaties. Het is hierbij mogelijk om direct vanuit ARAS de benodigde orders in Isah te voorzien van de juiste documenten, tekeningen of werkinstructies. De calculatie inclusief de juiste bewerkingsvolgorde en de benodigde productdocumenten worden gekoppeld aan de specifieke order.

Het resultaat is dan ook een directe aansturing van de productstructuur vanuit het PLM systeem ARAS. Het scheelt voor de beide klanten dubbele invoer door de medewerkers. EKC-ICT was hierbij verantwoordelijk voor het functioneel ontwerpen van de interface, de realisatie van de koppeling en het documenteren van het geheel in een scrum team. Hierbij is nauw samengewerkt met de klanten op locatie en Minerva Consultancy die de PLM software ARAS heeft ontwikkeld.