Applicatiebeheer, nazorg en support voor Isah

Het succes van een ERP-implementatie heeft alles te maken met een degelijke nazorg en applicatiebeheer. Sinds de oprichting van EKC-ICT richt ik mij dan ook op applicatiebeheer, nazorg en support van ERP-systemen zoals Isah.

Meer lezen over “Applicatiebeheer, nazorg en support voor Isah”

VUCA: Wat betekent het voor de IT-afdeling?

Een snel veranderende wereld die vaak wordt aangeduid met de term VUCA – volatility, uncertainty, complexity, ambiguity – vraagt onder andere in de productie, handel en de logistiek om processen en software die flexibel en eenvoudig aanpasbaar zijn.

Meer lezen over “VUCA: Wat betekent het voor de IT-afdeling?”

Verandering = constant

De wereld waarin wij ons als individuen en organisaties bevinden, verandert continu en is onzeker en complex. Begin maart zijn we weer met de neus op de feiten gedrukt. Verandering werd al gezien als ‘constante’, maar dat proces voltrekt zich steeds sneller en ingrijpender. De term VUCA, vanuit het Amerikaanse leger haakt hierop in. Tot voor kort had ik hier nog niet eerder van gehoord… 

Meer lezen over “Verandering = constant”

Trends en ontwikkelingen in de maakindustrie

De Nederlandse maakindustrie zet flinke stappen als het gaat om het digitaliseren van productieprocessen of het omarmen van nieuwe technologieën. Een paar highlights voor 2020 die de moeite waard zijn om te volgen.

Meer lezen over “Trends en ontwikkelingen in de maakindustrie”

Processen: Waarom zou je ze beschrijven?

Het vastleggen van werkprocessen en werkbeschrijvingen biedt altijd belangrijke voordelen. Zeker als een organisatie groeit. En zeker nu er veel inkoop- en verkooporders aanwezig zijn en de productie op volle toeren draait! Een tweeluik over processen en procesbeschrijvingen.

Meer lezen over “Processen: Waarom zou je ze beschrijven?”

Hoe ziet een procesbeschrijving eruit?

Één van de uitdagingen waar groeiende bedrijven mee te maken krijgen is het in kaart brengen en beschrijven van processen is. Van een klein bedrijf met korte lijntjes en alle medewerkers in één ruimte, naar een groeiende organisatie met afdelingen en behoefte aan heldere afspraken en een eenduidige werkwijze. Een tweeluik over processen en procesbeschrijvingen.

Meer lezen over “Hoe ziet een procesbeschrijving eruit?”