Continuïteit gedurende de Corona-uitbraak

De uitbraak van het coronavirus houdt Nederland sinds enkele weken in zijn greep. De impact van het virus op de maakindustrie is groot. Ik zie van dichtbij dat mijn klanten alles op alles zetten om hun processen, productie en dienstverlening te laten doordraaien.

Vanuit EKC-ICT weet ik dat het ondersteunen van mijn klanten juist nu van groot belang is. Daarom sta ik klaar om de zo belangrijke bedrijfszekerheid van kritische applicaties zoals Isah ERP te waarborgen. Waarbij ik snel en direct ondersteuning kan bieden op functioneel of technisch vlak.

Wat kun je nu van EKC-ICT verwachten:

  • Lopende projecten blijven gewoon doorgaan, dit blijft ook komende periode mijn uitgangspunt.
  • Ook bij spoedopdrachten kun je onveranderd op mij rekenen; daar ben ik juist voor! Schroom niet om contact met mij op te nemen.
  • EKC-ICT zal alle geplande werkzaamheden,  remote (op afstand) uitvoeren. De systemen en de IT-infrastructuur waarmee ik werk heeft de mogelijkheden en de capaciteit om dit werkbaar te maken.
  • Werkzaamheden die niet remote uitgevoerd kunnen worden zullen in overleg én nadat dit weer mogelijk is zo snel mogelijk opnieuw gepland worden.

Na deze turbulente periode komt een moment van herstel. Ik sta klaar om je óók dan te helpen. Ik reken op je begrip en op de continuïteit in onze samenwerking.

Voor nu wens ik een ieder het beste toe in bijzonder situatie. Laten we hopen dat de verscherpte maatregelen zijn vruchten zal afwerpen, zodat we elkaar snel weer in goede gezondheid kunnen treffen.

Erik Kempers

Trends en ontwikkelingen in de maakindustrie

De Nederlandse maakindustrie zet flinke stappen als het gaat om het digitaliseren van productieprocessen of het omarmen van nieuwe technologieën. Een paar highlights voor 2020 die de moeite waard zijn om te volgen.

Continue reading “Trends en ontwikkelingen in de maakindustrie”

Radan webportal bij VSMI

VSMI is gespecialiseerd in hoog kwalitatieve producten en onderdelen vervaardigd uit vele soorten plaatwerk en verzorgt alles van ontwerp en engineering tot aan afwerking en assemblage. Met slimme ICT en het verbinden van processen wordt gezorgd voor efficiency en innovatie in dit maakbedrijf. Hierbij maken ze gebruik van de Radan CAD/CAM oplossing.

Continue reading “Radan webportal bij VSMI”

Interface tussen Isah en Easy Purchase

In samenwerking met Easy Systems heb ik een interface gerealiseerd tussen Isah en Easy Purchase. De eerste klant bij wie deze interface uitgerold is was bij het hoofdkantoor van Hitec in Almelo. Hitec ontwikkelt, vervaardigt, levert en onderhoudt noodstroom systemen die de continue stroomvoorziening van kritische systemen waarborgen.

Continue reading “Interface tussen Isah en Easy Purchase”

Terugbrengen voorraad onderdelen en slimmer omgaan met inkoop (Flattened BOM)

Howden Thomassen Compressors worstelde met een grote hoeveelheid voorraad van eigen geproduceerde onderdelen naast de ingekochte onderdelen. De oorzaak hiervan lag mede in de productieaansturing binnen het ERP systeem Isah.

Continue reading “Terugbrengen voorraad onderdelen en slimmer omgaan met inkoop (Flattened BOM)”

Processen: Waarom zou je ze beschrijven?

Het vastleggen van werkprocessen en werkbeschrijvingen biedt altijd belangrijke voordelen. Zeker als een organisatie groeit. En zeker nu er veel inkoop- en verkooporders aanwezig zijn en de productie op volle toeren draait! Een tweeluik over processen en procesbeschrijvingen.

Continue reading “Processen: Waarom zou je ze beschrijven?”

Hoe ziet een procesbeschrijving eruit?

Één van de uitdagingen waar groeiende bedrijven mee te maken krijgen is het in kaart brengen en beschrijven van processen is. Van een klein bedrijf met korte lijntjes en alle medewerkers in één ruimte, naar een groeiende organisatie met afdelingen en behoefte aan heldere afspraken en een eenduidige werkwijze. Een tweeluik over processen en procesbeschrijvingen.

Continue reading “Hoe ziet een procesbeschrijving eruit?”