Nestopdrachten automatisch vanuit Isah doorgezet naar Radan

Dumaco in Varsseveld maakt gebruik van Isah als erp-systeem voor de aansturing van de productie. In 2018 is VSMI overgenomen door Dumaco. Dumaco is gespecialiseerd in hoog kwalitatieve producten en onderdelen vervaardigd uit vele soorten plaatwerk en verzorgt alles van ontwerp en engineering tot aan afwerking en assemblage.

Meer lezen over “Nestopdrachten automatisch vanuit Isah doorgezet naar Radan”

Applicatiebeheer, nazorg en support voor Isah

Het succes van een ERP-implementatie heeft alles te maken met een degelijke nazorg en applicatiebeheer. Sinds de oprichting van EKC-ICT richt ik mij dan ook op applicatiebeheer, nazorg en support van ERP-systemen zoals Isah.

Meer lezen over “Applicatiebeheer, nazorg en support voor Isah”

VUCA: Wat betekent het voor de IT-afdeling?

Een snel veranderende wereld die vaak wordt aangeduid met de term VUCA – volatility, uncertainty, complexity, ambiguity – vraagt onder andere in de productie, handel en de logistiek om processen en software die flexibel en eenvoudig aanpasbaar zijn.

Meer lezen over “VUCA: Wat betekent het voor de IT-afdeling?”

Verandering = constant

De wereld waarin wij ons als individuen en organisaties bevinden, verandert continu en is onzeker en complex. Begin maart zijn we weer met de neus op de feiten gedrukt. Verandering werd al gezien als ‘constante’, maar dat proces voltrekt zich steeds sneller en ingrijpender. De term VUCA, vanuit het Amerikaanse leger haakt hierop in. Tot voor kort had ik hier nog niet eerder van gehoord… 

Meer lezen over “Verandering = constant”

Trends en ontwikkelingen in de maakindustrie

De Nederlandse maakindustrie zet flinke stappen als het gaat om het digitaliseren van productieprocessen of het omarmen van nieuwe technologieën. Een paar highlights voor 2020 die de moeite waard zijn om te volgen.

Meer lezen over “Trends en ontwikkelingen in de maakindustrie”

Radan webportal bij Dumaco (VSMI)

Dumaco Varsseveld (voorheen VSMI) is gespecialiseerd in hoog kwalitatieve producten en onderdelen vervaardigd uit vele soorten plaatwerk en verzorgt alles van ontwerp en engineering tot aan afwerking en assemblage. Met slimme ICT en het verbinden van processen wordt gezorgd voor efficiency en innovatie in dit maakbedrijf. Hierbij maken ze gebruik van de Radan CAD/CAM oplossing.

Meer lezen over “Radan webportal bij Dumaco (VSMI)”

Interface tussen Isah en Easy Purchase

In samenwerking met Easy Systems heb ik een interface gerealiseerd tussen Isah en Easy Purchase. De eerste klant bij wie deze interface uitgerold is was bij het hoofdkantoor van Hitec in Almelo. Hitec ontwikkelt, vervaardigt, levert en onderhoudt noodstroom systemen die de continue stroomvoorziening van kritische systemen waarborgen.

Meer lezen over “Interface tussen Isah en Easy Purchase”

Terugbrengen voorraad onderdelen en slimmer omgaan met inkoop (Flattened BOM)

Howden Thomassen Compressors worstelde met een grote hoeveelheid voorraad van eigen geproduceerde onderdelen naast de ingekochte onderdelen. De oorzaak hiervan lag mede in de productieaansturing binnen het ERP systeem Isah.

Meer lezen over “Terugbrengen voorraad onderdelen en slimmer omgaan met inkoop (Flattened BOM)”

Processen: Waarom zou je ze beschrijven?

Het vastleggen van werkprocessen en werkbeschrijvingen biedt altijd belangrijke voordelen. Zeker als een organisatie groeit. En zeker nu er veel inkoop- en verkooporders aanwezig zijn en de productie op volle toeren draait! Een tweeluik over processen en procesbeschrijvingen.

Meer lezen over “Processen: Waarom zou je ze beschrijven?”